Ajax speelt gelijk: 1-1

31 januari 2010 14:25

Zonder Ajax fans heeft Ajax in De Kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. Pantelic zorgde voor het enige doelpunt van Ajax.

Het duel had diverse gezichten. Ajax begon moeizaam aan de wedstrijd. Feyenoord had in de beginfase meer balbezit. Halverwege de eerste helft kon Ajax via een fraaie aanval via De Zeeuw en Rommedahl op 0-1 komen via Pantelic. Daarna leek Ajax het duel definitief te gaan beslissen. Via Emanuelson en Suarez had Ajax een ruimere voorsprong moeten nemen.

Na rust ging Ajax door en kreeg met name Suarez goede kansen. Dit keer was het Feyenoord dat tegen de verhouding in scoorde. Emanuelson tikte een bal langs de uitkomende Stekelenburg, waarna Wijnaldum simpel voor 1-1 kon zorgen. Vervolgens was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen de winnende treffer hadden kunnen scoren. Ajax appelleerde in de slotfase nog voor een penalty na hands van De Cler. Vink vond het geen opzettelijk hands. Eerder verzuimde hij Suarez al een penalty te geven na een ingreep van De Vrij.