Ajax behoudt eerste plaats na overwinning op Willem II

28 oktober 2001 12:57

Ajax heeft de eerste plaats in de competitie behouden door een overwinning op Willem II. In de Arena werd het 4-1 voor de Amsterdammers, waarmee ze revanche namen voor de nederlaag in Heerenveen van afgelopen woensdag. De wedstrijd leek aanvankelijk een beetje op die van woensdag. Na 18 minuten bracht Ajax topscorer Van der Vaart Ajax aan de leiding. Net als woensdag kwam de tegenstander op slag van rust op gelijke hoogte via een doelpunt van Caluwe.

In de tweede helft stelde Ajax echter orde op zaken via doelpunten van O'Brien (in de 72ste minuut), Machlas (in de 80ste minuut) en Knopper (86ste minuut). Daarmee behoudt Ajax haar eerste positie en kan het afwachten of concurrent Feyenoord vanmiddag eventueel punten verliest tegen Fc Utrecht.