Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax praat met Van Basten

27 oktober 2001 10:57 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: P.

Ajax is in gesprek met Marco van Basten om hem te bewegen tot een terugkeer bij de club waar hij groot is geworden. In het Algemeen Dagblad verklaarde Algemeen Directeur Arie van Eijden dat hem ter ore was gekomen dat Van Basten een terugkeer naar het voetbal zou overwegen. Het is nog niet duidelijk welke rol Van Basten zou kunnen gaan vervullen.

Mocht het Ajax lukken de voormalige sterspeler terug te halen, past dat in het beleid van Ajax om ex-spelers bij de club te betrekken. Momenteel heeft Ajax onder meer Danny Blind, Peter Boeve en Arnold M?hren op de loonlijst staan.

Marco van Basten speelde van 1981 tot en met '86-`87 bij Ajax. Na het winnen van de Europacup voor bekerwinnaars vertrok hij naar AC Milan. In augustus 1995 moest hij vanwege een chronische enkelblessure stoppen met voetballen. Het laatste openbare voetbaloptreden van Van Basten vond plaats in de wedstrijd die Ajax voor Johan Cruijff organiseerde.

Sinds zijn gedwongen afscheid deed Van Basten niets meer in het voetbal. Hij zou meedoen met de verkortre trainingscursus van de KNVB die ook Ronald Koeman en Frank Rijkaard hebben gevolgd, maar Van Basten zegde echter af omdat hij zich nog niet klaar voelde voor een terugkeer in het voetbal. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen.

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

basten arnold blind boeve chronische danny eijden enkelblessure europacup hren knvb koeman loonlijst milan ore rijkaard trainingscursus verkortre voetbaloptreden zegde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht