Transparent
Inloggen
Sluiten

Suarez op weg naar prolongatie titel

26 december 2009 10:12 - Man van het Seizoen

Verslaggever: A

Ajax-spits Luis Suarez is dit seizoen hard op weg naar prolongatie van zijn Man van het Seizoen titel. Vorig jaar liet hij Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen achter zich. Dit seizoen zijn zijn naaste belagers Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson. Het gat dat Suarez sloeg in de eerste seizoenshelft is echter al aanzienlijk, met 17 respectievelijk 36 punten. De Uruguayaan werd al negen keer tot Man van de Wedstrijd verkozen.

De mooiste wedstrijd tot dusver vonden de supporters de met maar liefst 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC. Die kreeg een 8,33 als cijfer. Ook mooi waren de bekerklapper WHC-Ajax (8,21) en de twee met 5-1 gewonnen wedstrijden Ajax-Feyenoord (8,12) en Ajax-Heerenveen (8,07). Dieptepunten waren er ook, met het debacle tegen Anderlecht als ergste voorbeeld (2,42).

Thuis werd Ajax hoger gewaardeerd dan uit, met 6,66 tegenover 6,06 gemiddeld. Ook werd er mooier voetbal gespeeld in de Eredivisie dan in de Europa League of beker. Het beste speelde Ajax in november (7,19) en het minste in december (5,35).

Meer op Man van het Seizoen


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws