Goede uitgangspositie Ajax door gelijkspel

18 oktober 2001 20:23

Verslaggever: M

Ajax heeft zichzelf in de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup donderdagavond in en tegen Kopenhagen een goede uitgangspositie gecreeerd voor de return in Amsterdam over twee weken. Ajax kwam in het matig bezette Parken-stadion weliswaar niet tot scoren, maar ook de thuisploeg wist geen bres te slaan in de Amsterdamse verdediging waardoor beide partijen na 90 minuten spelen bleven steken op een 0 - 0 gelijkspel. Beide elftallen zagen in de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden door de scheidsrechter. Het enige smetje op het duel was de gele kaart voor v/d Vaart, waardoor de 18-jarige middenvelder er in Amsterdam, wanneer de klus moet worden geklaard, niet bij zal zijn wegens een schorsing.