Ajax haalt weer uit: 1-5 bij Vitesse

29 november 2009 14:22

Ajax blijft strooien met grote overwinningen. Dit keer werd Vitesse aan de zegekar gebonden met een 1-5 overwinning. Het was voor het eerst in vier seizoenen dat Ajax in het Gelredome wist te winnen.

Ajax kwam moeizaam uit de kleedkamer. Vitesse startte goed en kwam na vier minuten op voorsprong via Stevanovic. Ajax moet vervolgens aan de bak, zo leek het. Na een kwartier spelen viel Velthuizen uit na een botsing met Vertonghen. Vervolgens ging Ajax los. Pantelic scoorde in vier minuten tijd twee keer en zette Ajax op een 1-2 voorsprong. Ajax kreeg daarna nog een reeks kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De ploeg had geluk toen Alderweireld niet werd bestraft voor hands in het strafschopgebied.

Na rust ging Ajax gewoon door op dezelfde weg. Vijf minuten na rust besliste Pantelic de wedstrijd via zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens was het duel een eitje voor Ajax. De ploeg hield het met de vierde en vijfde goal van respectievelijk Kennedy en Aissati nog rustig.