Ajax zorgt voor eerste thuisnederlaag RKC

13 oktober 2001 21:28

Verslaggever: M

Ajax heeft RKC Waalwijk zaterdagavond zijn eerste thuisnederlaag bezorgd sinds april 2000. De Waalwijkers, die tot aan zaterdag 23 duels in eigen huis ongeslagen waren, moesten met 2 - 0 het onderspit delven. De Amsterdammers speelden vooral in de eerste helft zeer sterk. Van der Vaart was in de eerste minuut al dichtbij de openingstreffer. Zijn schot belandde echter op de paal. 12 minuten later was het wel raak voor de kersverse international. Hij opende de score via een wonderschone boogbal over doelman Van Dijk. De thuisploeg liet vooral in de tweede helft van zich spreken. De verdediging van Ajax hield echter stand. Invaller Mitchell Pique zorgde in de laatste minuut voor de bevrijdende tweede treffer van de avond voor Ajax.