Ajax haalt uit tegen Heerenveen: 5-1

22 november 2009 16:23

Ajax heeft uitgehaald tegen Heerenveen. De ploeg won met 5-1, die stand was bij rust al bereikt. Daarna stokte het bij de Amsterdammers.

Een wervelend Ajax liep tegen Heerenveen snel uit. De ploeg speelde schitterend combinatievoetbal en bekroonde dat met een reeks doelpunten. Demy de Zeeuw, ondanks zijn knieklachten een van de uitblinkers, zorgde voor de 1-0 en 2-0 via twee prachtige doelpunten. Ook het derde doelpunt van Pantelic was uitstekend. Vervolgens waren het een penalty van Suarez en een goal van Aissati die Ajax op vijf zetten. Tussendoor deed Popov iets terug.

Na rust deed Ajax het iets rustiger aan. Daardoor kon Heerenveen zich in de tweede helft wel handhaven. Stekelenburg kreeg daardoor alle ruimte om te laten zien dat hij ook uitstekend speelde. Aan de andere kant kreeg Ajax nog voldoende kansen om uit te lopen naar een monsterscore. Het vizier stond echter niet meer op scherp. Met de 5-1 was dat ook allerminst nodig.