Transparent
Inloggen
Sluiten

Jol niet blij met discussie over Stekelenburg

13 november 2009 11:46

Verslaggever: RvN

Martin Jol liet in De Telegraaf weten niet blij te zijn dat er continu toch discussie blijft over de terugkeer van Van der Sar bij Oranje. "Dat is vervelend voor de huidige keeper. Aan de andere kant: wie is Maarten om te stellen dat Van Marwijk nu het volledige vertrouwen in hém moet uitspreken? Ik denk dat de bondscoach uiteindelijk Van der Sar niet zal benaderen. Doet hij het wel, dan kan Maarten daar niet veel van zeggen, omdat er dan kennelijk toch twijfel was", aldus Jol.

"Ik heb die twijfel niet. Maarten is verschrikkelijk goed en wordt steeds beter. Een keeper moet punten pakken en dat doet hij. Soms winnen we met 4-0, maar stopt hij bij 0-0 cruciale ballen. Dat is iedereen na afloop echter vergeten."

Eind juli riep Martin Jol keeper Maarten Stekelenburg bij zich. De Ajax-trainer was zeer te spreken over het lijnwerk van zijn doelman, maar verlangde meer. "Ik vond dat hij onze zesde verdediger moest worden. Bij corners en vrije trappen zijn er meestal vijf spelers nodig in de dekking, maar wij hadden niet altijd zoveel echte koppers. Maarten moest ons helpen", aldus de Scheveninger.

De Ajax-trainer prijst Stekelenburg. "Hij is een uitstekende 'shotstopper' maar inmiddels ook heel goed in de lucht. Hij 'klemt' ballen, waardoor we onmiddellijk in de tegenaanval kunnen. Bij mijn vorige clubs had ik keepers die 'stompten', moest je maar afwachten waar de bal terechtkwam en was er een grote kans op nieuw doelgevaar."




Tags

jol stekelenburg sar corners dekking doelgevaar klemt lijnwerk lucht marwijk oranje prijst scheveninger shotstopper stompten tegenaanval telegraaf terechtkwam verlangde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper