Ajax haalt uit tegen Feyenoord: 5-1

1 november 2009 14:21

Ajax heeft in de Arena hard uitgehaald in de klassieker tegen Feyenoord. In Amsterdam werd het maar liefst 5-1 voor Ajax, waarmee Ajax de tegenstander nog spaarde. Feyenoord beëindigde het duel met slechts negen man.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, maar kon dat niet voldoende omzetten in kansen. Feyenoord was eigenlijk nog het dichtstbij een doelpunt door een bal op de paal van Vlaar. Vlak voor rust kon Ajax het veldoverwicht uiteindelijk goed omzetten. Eerst was het Pantelic die de paal raakte. Vervolgens gaf hij een assist van waaruit De Zeeuw de 1-0 kon maken. In dezelfde minuut moest vervolgens Babovic van het veld. Hij gaf een elleboogstoot naar Vertonghen, die vervolgens bloedend behandeld moest worden.

tegen tien man besliste Ajax het duel direct na rust. Het was weer Emanuelson die twee minuten na rust scoorde via een prachtig schot na een assist van Anita. Ajax was daarna veel te sterk voor Feyenoord. Van der Wiel, uit een assist van Pantelic, De Zeeuw en Suarez zorgden uiteindelijk voor de overige treffers. Landzaat deed met een stiftje nog wat tegen bij de 3-0. Het duel was toen al lang beslist. Ajax verzuimde in de klassieker alleen om er een echte monsterscore van te maken.

Het doelpunt van Suarez viel in blessuretijd vanaf de strafschopstip. Van Dijk had de aanvaller neergehaald en moest met rood van het veld. Tegenover invaller doelman Mulder wist Suarez zelf wel raad met het buitenkansje.