Ajax gelijk tegen Roda JC: 2-2

4 oktober 2009 14:26

Ajax heeft Kerkrade twee dure punten verloren. Tegen Roda JC eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Luis Suarez zorgde voor beide doelpunten.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen. Na 24 minuten kwam Ajax op een 0-1 voorsprong via Suarez. Hij benutte een penalty na hands in het strafschopgebied. Een minuut later kwam Roda JC echter al weer op gelijke hoogte door Sutchuin.

Na rust kwam Roda JC zelfs op gelijke hoogte door Bodor. Tien minuten later kwam Ajax langszij. Het was opnieuw Suarez die uit een stilstaande situatie scoorde. Hij schoot een vrije trap mooi binnen. In de slotfase kreeg Emanuelson een directe rode kaart voor een tackle van achteren. Ajax kon daarna de winnende treffer niet meer forceren.