Knappe overwinning Ajax op Oosterpark

30 september 2001 15:01

Verslaggever: M

Ajax heeft zondagmiddag in het Oosterpark-stadion een knappe overwinning behaald op FC Groningen. Ajax versloeg de noordelingen met 4 - 1. De helft van de score was bij rust al behaald. Van der Vaart en Wamberto zorgden in de eerste helft voor de treffers. Het snelle doelpunt van Broerse in de tweede helft bracht de spanning weer terug in de wedstrijd, totdat Van der Meyde een kwartier voor tijd de derde treffer voor Ajax liet aantekenen. Machlas zorgde in de laatste minuut voor de 4 - 1 eindstand. Door de zege is Ajax wederom koploper in de Nederlandse competitie.