Jong Ajax wint van Sparta 2

30 september 2001 00:00 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: P.

Nahet teleurstellende gelijkspel tegen FC Utrecht heeft Jong Ajax, zoals het tweede van Ajax nu heet, zich hersteld door met 4-0 van Sparta te winnen. De wedstrijd vond plaats op het amateurcomplex Nieuw Terbregge.

Een opvallende naam in de opstelling tegen de Spartanen was die van Jan van Halst. Trainer Olde Riekerink verklaarde dat hij Van Halst er graag bij heeft en dat, nu het eerste op trainingskamp is en de A1 naar Willem II moest, Jong Ajax iedere extra kracht kon gebruiken. daarnaast zou het voor Van Halst goed zijn enig wedstrijdritme te hebben, mocht er een club interesse gaan tonen in de Ajacied die niet langer op een plaats in de A-selectie hoeft te rekenen.

Jong Ajax had de hele wedstrijd een overwicht door het kwaliteitsverschil. Kiran Bechan startte voor het eerst in de basis. De Amsterdammers kregen al in de achtste minuut een strafschop toegekend die door Walker in werd geschoten. Steven Pienaar was de tweede doelpuntenmaker in de eerste helft. Hij werd in de tweede helft gewisseld, omdat hij zich in het trainingskamp van het eerste in Oranjewoud moest melden. In de tweede helft werd wederom een penalty toegekend en ingeschoten door Kwame Quansah, die ook verantwoordelijk was voor de vierde goal van Jong Ajax.