Ajax wint ook in Bratislava: 1-2

27 augustus 2009 20:20

Ajax heeft zich makkelijk geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. na de 5-0 thuiszege tegen Bratislava hoefde de ploeg niet voluit te gaan om uit met 1-2 te winnen. Bij rust was de stand 1-1. De Jong en Kennedy waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax kwam na een half uur spelen op voorsprong. Nadat een inzet van Cvitanich door de Slowaakse doelman was gestopt kon Siem de Jong uit de rebound scoren. Op slag van rust viel uit het niets de gelijkmaker. Sylvestr profiteerde van een matig optreden van Wielaert.

Na rust drong Slovan aan. Ajax hoefde er niet al teveel aan te doen. Zes minuten voor tijd ging de zege alsnog naar Ajax via een mooie vrije trap van Kennedy. Dat doelpunt en daarmee de zege leverde Nederland ook voor de Europese ranking nog wat extra puntjes op.