Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft overwinteren in Europa begroot

20 augustus 2009 07:46

Verslaggever: RvN

In De Telegraaf laat financieel directeur Slop weten dat Ajax om de begroting op peil te houden dit jaar het overleven van de groepsfase van de Europa League, dus overwintering in Europa, heeft opgenomen in de begroting. Plaatsing voor die groepsfase is dus cruciaal.

"Kwalificatie voor de poules van de Europa League levert een startpremie van 600.000 euro op, plus 50.000 voor elk van de zes wedstrijden. Een overwinning is goed voor 120.000 euro en een gelijkspel voor de helft. Daarnaast krijgen we drie keer inkomsten uit recettes en verdienen we aan de televisierechten. Hoe hoog dat laatste bedrag uitvalt, is niet bekend. Net als de Champions League kent de Europa League dit jaar een 'marketpool', wat inhoudt dat de rechten als geheel zijn verkocht. De UEFA hangt daar een verdeelsleutel aan, die van veel dingen afhangt."

Bij een uitschakeling in de voorronde tegen Bratislava zouden versterkingen een moeilijk verhaal worden.

Meer: De Telegraaf




Tags

begroot telegraaf afhangt bratislava kwalificatie marketpool peil poules recettes slop startpremie televisierechten uefa uitvalt verdeelsleutel voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper