Nederlaag voor Ajax: 4-3

16 augustus 2009 14:25

Ajax is er niet in geslaagd om een goed resultaat mee weg te nemen uit Eindhoven. na een tumultueuze wedstrijd werd het uiteindelijk 4-3 in Eindhoven. Ajax kwam twee keer op voorsprong. Suarez scoorde tweemaal, Emanuelson eenmaal.

Martin Jol begon in een verdedigende opstelling met De Zeeuw, Enoh, Vertonghen en Emanuelson op het middenveld. De laatste speelde als een soort hangende linksbuiten. Voorin stonden verder Rommedahl en Suarez.

Ajax kende een droomstart in Eindhoven. Al in de tweede minuut ging Isaksson opzichtig in de fout. Bij een terugspeelbal gaf hij de bal gewoon weg aan Suarez, die dit cadeautje simpel verzilverde. PSV was vervolgens onzeker en Ajax kreeg de mogelijkheid om het al direct af te maken. Suarez verzuimde dat dit keer.

Met aggressief en bij vlagen ophitsend spel knokte PSV zich terug in de wedstrijd. De kaarten vielen daarbij opmerkelijk genoeg aan Ajax-zijde. In de 36ste minuut kwam PSV langszij via een ongenadig harde vrije trap van Dszudzsak. Twee minuten later herstelde Ajax de orde echter weer toen Isaksson uitkwam en Suarez (of was het Ooijer) de bal op Isaksson stiftte.

Voor rust was PSV vanwege de achterstand al de aanvallende ploeg. na rust ging PSV daarmee door. Al na vijf minuten schoor de vrijstaande Bakkal de gelijkmaker binnen. Het was vervolgens Dzsudzsak die zijn tweede vrije trap binnenschoot.

PSV was sterker, maar Ajax kwam via een momentje toch weer op 3-3. Emanuelson schoot uit de draai en Isaksson zat ernaast bij de hoek.

Een kwartier voor tijd kwam PSV weer op voorsprong toen Wielaert Bakkal vrijliet. Die kon een voorzet van de achterlijn makkelijk binnenschieten. Ajax kreeg echter opnieuw de kansen voor de gelijkmaker. De Zeeuw schoot net naast en Alderweireld kopte op de lat. Die zou er echter niet meer komen.