Transparent
Inloggen
Sluiten

Slop: wel de kosten, niet de inkomsten van een CL-club

15 augustus 2009 11:18

In een uitgebreid interview in Parool gaat financieel directeur Jeroen Slop in op de situatie bij Ajax. De club zal nu sportief moeten gaan presteren om niet financieel onder druk te komen te staan. "Ajax heeft een Champions League-jas aan, maar we hebben een Europa League-lichaam. Qua stadion, faciliteiten, spelers, salarissen en premieregelingen zijn we al jaren klaar om mee te doen aan de Champions League, maar we moeten het al sinds het seizoen 2005/2006 zonder doen. We hebben dus wel de kosten, maar niet de inkomsten."

"We doen mee aan een Europees toernooi waarin de opbrengsten niet gigantisch zijn. Je kunt niet blijven investeren in dure spelers met hoge afschrijvingen, want er staan geen inkomsten tegenover. Ik heb gezegd dat we alleen wat konden uitrichten op de transfermarkt als we ook spelers zouden verkopen. Dat gebeurde met Thomas Vermaelen, die voor twaalf miljoen euro door Arsenal werd gekocht. Daarvoor zijn Thimothee Atouba, Demy de Zeeuw en Jeroen Verhoeven gekomen. Daar blijft het voorlopig bij, al houd ik een slag om de arm."

Meer: Parool




Tags

slop arsenal atouba demy jas premieregelingen thimothee uitrichten verhoeven vermaelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey elsimao godts gorter henderson kaplan kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz muziek pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper