Ajax via hattrick Suarez naar 4-1 zege

8 augustus 2009 20:37

Ajax heeft in de Amsterdam Arena een ruime zege behaald. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd het 4-1 voor Ajax. Suarez was de grote man met een onvervalste hattrick in de slotfase van de wedstrijd. Van der Wiel had Ajax al vroeg op 1-0 gezet.

De Amsterdamse ploeg had een reeks aan kansen, maar het bleef op slechts 1-0 steken in het eerste half uur via een doelpunt van van der Wiel. tegen de verhouding in kwam RKC Waalwijk langszij. In het resterende deel van de eerste helft zakte Ajax diep weg.

Na rust hervatte Ajax de zoektocht naar doelpunten. Het houtwerk stond Ajax daarbij deze wedstrijd in de weg. Het duurde tot de 70ste minuut toen Gudde zijn tweede gele kaart kreeg voor vasthouden in het strafschopgebied. De penalty die Ajax kreeg werd door Suez benut voor de 2-1. Tegen tien man kon Ajax het vervolgens makkelijk uitspelen. Met zijn tweede en derde van de wedstrijd zorgde Suarez vervolgens vor een onvervalste hattrick.