Transparent
Inloggen
Sluiten

Oud-Ajax investeerder 'Maup' Caransa overleden

8 augustus 2009 11:09

Verslaggever: MB

Zakenman Maurits ‘Maup’ Caransa is op 93-jarige leeftijd overleden. De Amsterdamse ondernemer Caransa was een van de grootste en meest besproken onroerendgoedhandelaren en projectontwikkelaars van Amsterdam en Nederland. Hij vergaarde grote stukken van het Rembrandtplein en vele andere projecten in de rest van de stad.

Daarnaast investeerde Caransa samen met de broers Wim en Freek van der Meyden veel geld in Ajax. Aan het eind van de jaren zestig waren deze investeerders de drijvende kracht achter de opkomst van Ajax. Caransa stond in het middelpunt van de belangstelling en kranten verwezen naar Ajax als ‘Caransajax’. Caransa was mede verantwoordelijk voor het leggen van de basis van de successen in de jaren zeventig.

Oud-voorzitter Jaap van Praag omschreef Caransa ooit als iemand die helemaal gek van Ajax was en die tegelijkertijd een adviserende rol voor de clubleiding vervulde. Maup Caransa was een in die tijd zeer gerespecteerd Ajacied en lid van de club sinds 1967.




Tags

caransa maup adviserende broers caransajax drijvende investeerde maurits meyden middelpunt nederland omschreef ondernemer onroerendgoedhandelaren opkomst praag projectontwikkelaars rembrandtplein vergaarde zakenman zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey derk elsimao gaal godts goedkopere handel hato henderson johanssen kiki kpmg kroes medic mislintat nahoj praag rensch rulli rvc sosa sutalo teze twente voorkennis wijs