Ajax begint met 0-2 zege in Groningen

2 augustus 2009 16:22

Ajax is het seizoen begonnen met een goede zege op FC Groningen. In Groningen won Ajax simpel met 0-2. Sulejmani en Rommedahl waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax stond organisatorisch goed en had vrij weinig te vrezen van FC Groningen. Aanvallend kreeg de ploeg diverse kansen, maar was het nog niet echt sprankelend. De 0-2 zege was echter meer dan verdiend.

Rommedahl had in de 35e minuut de score kunnen en misschien wel moeten openen. Suarez zette hem alleen vrij voor doelman Luciano da Silva. Hij speelde de bal echter tever voor zich uit. Vijf minuten later deed hij dat beter. Hij legde de bal terug op Sulejmani die de bal in de goal schoof voor de 0-1.

Ajax domineerde vervolgens de wedstrijd onder leiding van de sterk spelende De Zeeuw. Het duurde echter nog behoorlijk lang voordat de verdiende 0-2 viel en de overwinning zeker was. Suarez, Rommedahl en Emanuelson zagen allen Luciano op hun weg. Een kwartier voor tijd bekroonde Rommedahl zijn basisplaats door na de assist bij de 0-1 zelf ook de 0-2 binnen te schieten. Dit keer op assist van Suarez.