Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie FC Groningen - Ajax

28 juli 2009 23:56

Aanstaande zondag begint Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Historisch gezien heeft Ajax ruim 64% van de uitduels in Groningen weten te winnen. Tussen 1988 en 2004 verloor Ajax zelfs nooit. Daarna werden de resultaten wisselend. In de laatste vier seizoen won Ajax twee keer en verloor het twee keer in competitieverband.

Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-0 zege voor FC Groningen. Holla scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. In een gelijkopgaande eerste helft was het FC Groningen dat aan het langste eind trok toen Holla via een afstandschot Stekelenburg verraste. Na rust zette Ajax steeds meer druk op het doel van FC Groningen. De ploeg kreeg een legio aan mogelijkheden. Tot twee keer toe testte Ajax zelfs het houtwerk van de lat en de paal. De gelijkmaker kwam er echter niet meer.




Tags

groningen historie holla afstandschot gelijkopgaande historisch houtwerk langste legio stekelenburg testte uitduels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht