Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest met 2-3 van Benfica

26 juli 2009 23:14

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de tweede wedstrijd in het Amsterdam Tournament verloren. Benfica was met 2-3 te sterk. Voor Ajax scoorden Donald en Rommedahl. De toernooiwinst was daardoor voor Benfica, dat beide duels wist te winnen. Ajax eindigde op de tweede plaats in het toernooi. Door de twee doelpunten kwam Ajax op zes punten en bleef het Sunderland een punt voor.

Martin Jol begon het duel dit keer met een 4-3-3 systeem met Rommedahl en Sulejmani op de flanken. Ajax kwam op achterstand via een (prachtig) eigen doelpunt van Aissati. Via een snelle aanval liepen de Portugezen uit naar 0-2. Op slag van rust schoot Donald na een assist van Suarez de 1-2 binnen.

Na rust was het een verdedigende fout van Oleguer die Luiz in staat stelde te scoren. Het was Rommedahl die opnieuw scoorde en Ajax op 2-3 bracht, opnieuw na een assist van Suarez. Ajax had daarna nog kansen op de gelijkmaker, zover kwam het echter niet.

Scoreverloop:
0-1 Aissati (eigen doelpunt)
0-2 Di Maria
1-2 Donald
1-3 Luiz
2-3 Rommedahl

Opstelling Ajax: Vermeer, Silva (Van der Wiel), Oleguer, Vertonghen, Anita, Donald (De Jong), Aissati, Emanuelson (Cvitanich); Rommedahl, Suarez en Sulejmani (Zeegelaar (Van der Heijden)).
Tags

rommedahl benfica donald aissati suarez luiz oleguer sulejmani anita cvitanich emanuelson flanken heijden jol jong maria scoreverloop silva sunderland toernooiwinst tournament vermeer vertonghen wiel zeegelaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin alvarez blind brobbey donvito elsimao fier giphy gravenbergh hag haller idrissi joe jong koen koopmeiners kudus labyad lekkerder messi neres sanchez schipahoy schuurs spelbos tadic timber traore utrecht ziyech