Ajax wint met 1-4 van Southampton

18 juli 2009 17:53

Ajax heeft de vriendschappelijke wedstrijd uit bij Southampton met 1-4 gewonnen. De ploeg won daarmee de Ted Bates Trophy. Bij rust was de stand 1-1. Suarez scoorde twee keer, waarvan de eerste voor rust uit een penalty. Toby Alderweireld en Marvin Zeegelaar maakten de andere doelpunten voor de Amsterdammers.
NB: het doelpunt van Alderweireld werd eerder abusievelijk aan Siem de Jong gegeven.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong. Dat was voor Ajax het signaal om er een schepje bovenop te doen. Vanaf dat moment zette Ajax druk op het doel van Southampton. De ploeg kreeg een reeks goede kansen. Voor rust bleef het bij de gelijkmaker vanaf de strafschopstip van Suarez. Ajax kreeg de penalty na een overtreding op Sulejmani. Na rust liep Ajax gemakkelijk verder uit, ondanks de wissels.

Het duel was live te beluisteren via BBC radio. Een live tekstverslag is na te lezen op de website van Southampton.

Opstelling Ajax: Vermeer, Silva, Alderweireld, Wielaert, Anita, Donald, De Jong, Emanuelson ('70 Sarpong), Kennedy ('46 Rommedahl), Suarez, Sulejmani ('65 Zeegelaar).