Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax denkt weer aan aanwezigheid in diverse continenten

1 juli 2009 06:57

Verslaggever: RvN

Naast Afrika denkt Ajax er opnieuw aan om in diverse continenten activiteiten te ontplooien, zo wordt gemeld in het Algemeen Dagblad. Niet meer om zoals eerder alleen spelers te ontwikkelen voor het eerste elftal, maar in eerste instantie om de naamsbekendheid te onderhouden en uit te breiden via het organiseren van clinics en voetbalkampen en het spelen van wedstrijden. Talent wat daaruit volgt is dan extra meegenomen.

In denkt Ajax naast China nu ook naan India. In Europa is de blik gericht op de groeimarkten in het Oosten zoals Roemenië, Polen en Hongarije. In Zuid-Amerika mikt Ajax op Brazilië. "We zijn er achtergekomen dat in Brazilië 35 clubs naar Ajax zijn vernoemd," zegt Ajax-directeur Van der Aat. "Een groot aantal speelt ook in de Ajax-kleuren. Eigenlijk illegaal, maar het is tegelijkertijd leuk dát ze het doen."

Daarnaast hoopt Van der Aat op een serie clinics en een band met een club in hartje New York. "Dat is mijn persoonlijke droomproject."

Meer: Algemeen Dagblad




Tags

continenten aanwezigheid aat clinics achtergekomen afrika amerika china droomproject groeimarkten hartje hongarije illegaal india mikt naamsbekendheid naan ontplooien oosten polen roemenie voetbalkampen york

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos