Transparent
Inloggen
Sluiten

Vierklau toch niet inzetbaar

11 september 2001 18:43 - ANP/Teletekst/Ajax.nl

Verslaggever: P.

In tegenstelling tot eerdere berichten speelt Ajax donderdagavond zonder Ferdi Vierklau tegen Apollon Limassol. De verdediger liep zaterdag in het duel met FC Twente een klein scheurtje in een spier op. Het herstel verloopt niet zo snel dat Vierklau kan meedoen in de eerste van twee ontmoetingen met de Cyprioten in het toernooi om de UEFA-beker. Coach Adriaanse heeft goede hoop dat de speler zondag in de wedstrijd tegen AZ weer fit is.

Verder zijn er geen belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de selectie. In Enschede zaten Pique en De Cler al weer op de bank. Trabelsi weer beschikbaar. De back uit Tunesi? was zaterdag geschorst vanwege de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg.

De laatste drie wedstrijden, Celtic, Feyenoord en FC Twente-uit, speelde Ajax met succes in een defensieve samenstelling. Tegen Apollon zal dat anders zijn. ,,Het is duidelijk dat we de flanken gaan bezetten. Of dat is met een komende man als Maxwell of een ,,staande'' man als Mido moet ik nog beslissen,'' aldus trainer Adriaanse.

Apollon speelde dit seizoen nog niet in competitie. Wel speelden de Cyprioten kwalificatie in het toernooi om de UEFA-beker. Afgelopen zaterdag verloor Apollon de wedstrijd om de nationale Super Cup tegen Amonia. Leo van Veen, ??n van Ajax' trainers, was daarvan getuige. Van Veen vergeleek Apollon met een goede eerstedivisieclub. ,,Het speelt technisch verzorgd en is in het bezit van een paar spelers met aardige individuele kwaliteit. Het tempo waarin daar wordt gespeeld ligt wat lager. Mede natuurlijk vanwege de hoge temperatuur die er doorgaans heerst.''

Adriaanse was duidelijk in de doelstelling voor de wedstrijd in de ArenA, waarvoor tot nu toe 15.000 kaarten zijn verkocht. ,,De volgende ronde bereiken.'' Voorspellingen over een hoge uitslag liet hij achterwege. Op weg naar het trainingskamp in Hoenderloo gaat hij met de selectie eerst videobeelden van de opponent bekijken.

Meer op ANP/Teletekst/Ajax.nl




Tags

vierklau adriaanse cyprioten feyenoord twente uefa veen amonia arena celtic cler eerstedivisieclub enschede ferdi flanken hoenderloo kwalificatie leo limassol maxwell mido opponent pique spier temperatuur trabelsi trainingskamp tunesi verloopt voorspellingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht