Ajax verslaat FC Twente in Enschede

8 september 2001 21:40

Verslaggever: M

Het nieuwe spelsysteem van Co Adriaanse, 5-3-2 opstelling, is wederom succesvol gebleken voor Ajax. Na overwinningen op Celtic en Feyenoord werd ook FC Twente in het Arke-stadion verslagen. Een defensief Ajax kwam na 19 minuten spelen gelukkig op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic wist een verkeerde pass van Sander Boschker te onderscheppen en vervolgens het leer in het lege doel te spelen. Het was een van de spaarzame gevaarlijke situaties voor beide doelen. Ajax liet zich ver terugzakken, terwijl FC Twente niet in staat bleek de Berlijnse muur van Ajax te breken. 3 minuten voor tijd besliste Wamberto de wedstrijd door de tweede treffer van de avond aan te laten tekenen. Enkele minuten daarvoor had Knopper een ideale kans op de 2 - 0 laten liggen. De middenvelder, die inviel voor de geblesseerde Vierklau, schoot een toegekende penalty op de lat.