Transparent
Inloggen
Sluiten

Top tien 'Man van het seizoen' competitie bekend

Verslaggever: P.

Zoals bekend is Luis Suarez de opvolger van Klaas Jan Huntelaar geworden. Nadat de resultaten van de laatste competitiewedstrijd bekend zijn geworden is het nu ook mogelijk een Top-10 samen te stellen:

1. Luis Suarez
De grillige en onnavolgbare aanvaller kreeg uiteindelijk 121 punten en werd elf keer man van de wedstrijd. Suarez was een van de weinige lichtpuntjes van het seizoen 2008/2009. Hij werd clubtopscorer en gaf een enorm aantal assists.

2. Thomas Vermaelen
Thomas Vermaelen debuteerde zo'n vijf jaar geleden in het eerste van Ajax en is thans niet meer weg te denken uit de verdediging. Een groot deel van het jaar is hij aanvoerder geweest. Zijn spel en inzet zijn beloond met 93 punten. Vermaelen is daarnaast zes keer man van de wedstrijd geweest.

3. Jan Vertonghen
2008 was het jaar van de doorbraak van Jan Vertonghen. Hij heeft uiteindelijk de beslissende fasen van het seizoen gemist, maar de waardering is er niet minder door. Vertonghen werd derde met 58 punten en is drie keer tot man van de wedstrijd verkozen.

4. Urby Emanuelson
Voor de grillige, maar ook vaak goed spelende Urby Emanuelson was het weer een jaar waarin hij op de linkerflank bijna op iedere positie heeft gestaan. Hij werd drie keer man van de wedstrijd en kreeg 41 punten.

5. Niemand
Afgelopen seizoen was het aantal proteststemmen weer hoog. Wij Ajacieden hebben onze portie van wedstrijden waarin zonder bezieling of slecht werd gespeeld wel weer gehad. Het resulteerde in 39 punten voor Niemand, de optie die je kiest als je iedere speler in een bepaalde wedstrijd onder de maat vindt. Vier keer werd 'Niemand' man van de wedstrijd

6. Gabri
De Catalaanse middenvelder zal niet met veel genoegen terugkijken op dit seizoen. Veel blessures en weinig speelminuten. Desondanks eindigde Gabri vrij hoog in het klassement: de zesde plaats. Dat zegt veel over wat hij heeft laten zien in de minuten dat hij speelde.

7. Ismail Aissati
In de eerste seizoenshelft was de van PSV overgenomen middenvelder langdurig geblesseerd. Toch stond hij altijd in het ideale elftal van Ajax Netwerk. Zijn wedstrijden en het aantal toegekende punten van de wedstrijden waarin hij wél speelde hebben laten zien waarom. Aissati werd vier keer man van de wedstrijd en kreeg uiteindelijk 35 punten.

8. Kenneth Vermeer
Kenneth Vermeer verdreef Maarten Stekelenburg van zijn plaats als doelman van het eerste van Ajax. Het is duidelijk dat vermeer nog wel iets te leren heeft, maar het is ook duidelijk dat het in hem gestelde vertrouwen niet onterecht is. Vermeer werd drie keer man van de wedtsrijd en kreeg eveneens 35 punten.

9. Miralem Sulejmani
De verwachtingen waren hooggespannen, maar dat was vooral vanwege zijn transfersom en wat hij in het goed ingespeelde Heerenveen heeft laten zien. Het eerste jaar van Miralem Sulejmani bij Ajax is voor de aanvaller een bijzonder slecht jaar geworden. Sulejmani kreeg 29 punten en is twee keer tot man van de wedstrijd verkozen.

10. Darío Cvitanich
De Argentijnse aanvaller was vooral blij dat hij naar Ajax kon en heeft laten weten Ajax niet als een springplank te zien. Helaas is hij lang en vaak gebleseerd geweest. Cvitanich kreeg uiteindelijk 25 punten en werd twee keer man van de wedstrijd.

Meer op Ajax Netwerk Man van het Seizoen




Tags

vermeer suarez sulejmani vermaelen vertonghen aissati cvitanich emanuelson gabri grillige miralem urby bezieling catalaanse clubtopscorer dario fasen gebleseerd heerenveen hooggespannen huntelaar ingespeelde ismail klassement lichtpuntjes linkerflank portie proteststemmen resulteerde springplank stekelenburg thans toegekende verdreef wedtsrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper