Ajax verslaat FC Twente

10 mei 2009 16:24

Ajax heeft op de laatste speeldag gedaan wat het moest doen. Thuis tegen nummer twee FC Twente heeft de ploeg met 1-0 gewonnen. Na een uur spelen besliste Urby Emanuelson uit een vrije trap de wedstrijd door de enige treffer binnen te schieten.

Ajax was duidelijk de betere in de Amsterdam Arena. Sulejmani speelde een hele behoorlijke wedstrijd en kreeg in de eerste helft drie goede kansen. Alderweireld was ook dichtbij een treffer. Zijn inzet verdween op de paal. het duurde tot de 60ste minuut alvorens Ajax verdiend op voorsprong kwam door de mooie vrije trap van Emanuelson. Ook daarna kwam Ajax nauwelijks meer in gevaar, op een vrije trap van Perez na.