Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Basten: ik zag geen aanknopingspunten meer

6 mei 2009 17:31

Verslaggever: RvN

Marco van Basten liet weten lang nagedacht te hebben over zijn opstappen. Hij gaf aan geen aanknopingspunten meer te zien om zijn team beter te laten presteren. "Dan moet je durven zeggen dat Ajax beter verdient", aldus de vertrekkend coach in een eerste reactie op Ajax.nl.

"Ik ben er niet in geslaagd deze groep op een constant niveau te laten presteren. Soms was het goed, maar te vaak hebben we uitglijders gemaakt”, aldus Van Basten. ,,Dan probeer je te corrigeren, veranderingen door te voeren. Maar ook dat proces verliep niet bevredigend. Ik had er een hard hoofd in dat het volgend seizoen wel zou gaan lukken. Dan moet je kritisch naar jezelf kijken en durven zeggen: ‘Ajax verdient beter’.”

Dat Van Basten de club op deze manier verlaat, doet hem pijn. ,,De beslissing is ook niet van het ene op het andere moment genomen. Ik heb er lang over nagedacht. Ik heb het hier binnen Ajax dit jaar erg naar mijn zin gehad. Ik denk ook dat de club er goed voor staat, wat betreft de structuur. Alleen de resultaten blijven achter, en daar ben ik verantwoordelijk voor.”

Meer op




Tags

basten bevredigend corrigeren uitglijders vertrekkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca axel barcelona berghuis beuker derk dof dongen elsimao faberski farioli feyenoord hato johanssen jordi kiki kroes maccabi nac opmerkelijk pasveer post ramaj rensch rulli sevic sutalo traore veerman weghorst