Van Basten: dit is heel pijnlijk

3 mei 2009 16:59

Marco van Basten sprak na afloop voor de microfoon van radio 1 over een heel pijnlijke nederlaag. 'Dit is heel vervelend. De eerste helft waren we de gelijke. We hadden het meeste balbezit en moesten het spel maken. Zij trokken zich terug. Wij waren niet in staat om echt gevaarlijk te worden, dat is kwalijk. Dan wordt het vlak voor rust 2-0. Dan moet er een schpje bovenop. We hebben met enkele wissels geprobeerd invloed uit te oefenen. Maar als het puur op vechten aankomt, is dit elftal heel kwetsbaar. De belangen van de wedstrijd beseffen de jongens wel, maar we kunnen het niet vertalen naar goede prestaties.'