Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onderuit in Eindhoven

19 april 2009 18:20

Ajax heeft een afstraffing opgelopen in de topper tegen PSV. In Eindhoven werd het 6-2 voor de Eindhovenaren. Ajax begon goed aan de wedstrijd en was beter, maar ging vervolgens toch hard onderuit.

Ajax was aan het begin van de wedstrijd de betere ploeg. De ploeg kreeg enkele mogelijkheden en had het meeste balbezit. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd per toeval echter totaal. Vermeer tikte een speler aan nadat hij een harde inzet niet onder controle kreeg. De penalty van Simons stopte hij nog knap. Even later was hij kansloos bij een inzet van Mendez die door het centrum vrij mocht opkomen. Verdedigend raakte de ploeg daarna het vertrouwen kwijt. Door fouten achterin liep PSV naar 3-0 uit via Afellay en Amrabat. Van Basten slachtofferde Anita, maar Vertonghen ging daarna ook in de fout. Op slag van rust kwam het geloof in een goede afloop nog een beetje terug toen Suarez van dichtbij kon scoren na een inzet van Vertonghen. De goedspelende Emanuelson moest na een forse charge van Afellay van het veld. Hij kreeg daarvoor geel.

Ajax kon na rust het duel echter niet in handen krijgen. De kansen waren voor PSV. Die ploeg liep uit naar 5-1 via Culina en een vrije trap van Dzsudzsak. De 5-2 van Sulejmani was er nog voor de statistieken, net als de 6-2 van Bakkal in de slotminuut, die het nog iets erger maakte.




Tags

afellay vertonghen amrabat anita bakkal basten charge culina dzsudzsak emanuelson goedspelende mendez opkomen simons slachtofferde slotminuut suarez sulejmani tikte topper vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal