Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Basten positief over Beneliga

3 april 2009 18:47 - Ajax.nl

Verslaggever: RvN

Op de persconferentie van Ajax liet Van Basten weten wel open te staan voor de komst van een eventuele Beneliga. "Maar wat ik daarover zeg is puur mijn eigen mening en ik praat hier niet vanuit het standpunt van Ajax. Ik vind een Beneliga een positief initiatief. De afstand tussen de rijkere clubs en de rest wordt groter en om daar invloed op uit te oefenen moet je zelf groter worden. De sportieve meerwaarde is als je de zes degradatieploegen vervangt door zes Belgische topploegen, het niveau hoger wordt. Er is meer gelijkwaardigheid en dat is interessant. Bovendien zal zo'n competitie goed staan richting de FIFA, daarmee laten België en Nederland zien dat ze prima iets samen kunnen organiseren."

Meer op Ajax.nl




Tags

beneliga basten belgie degradatieploegen fifa gelijkwaardigheid nederland topploegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.243 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal