Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Boog: 'Van Basten geen technisch directeur'

27 maart 2009 18:30 - Ajax.nl

Verslaggever: ElSalvador74

Marco van Basten is niet de baas over alle voetbalzaken bij Ajax, en dat wil hij ook niet zijn. Dat is de boodschap die algemeen directeur Rik van den Boog op de website van de Amsterdamse club afgeeft. "Marco is primair verantwoordelijk voor het eerste elftal en Jong Ajax. Als hoofdtrainer geeft hij bij mij aan welke speler hij wil aantrekken en welke speler mag vertrekken. Danny zorgt dan voor de uitvoering daarvan. Voordat Marco bij Ajax tekende, heeft hij bepaalde zaken in zijn contract op laten nemen. Om te voorkomen dat hem zou overkomen wat andere trainers bij verschillende clubs wel is overkomen. Dan moet je denken aan zaken die betrekking hebben op de hoogte van investeringen in de selectie en andere punten omtrent het aan- en verkoopbeleid. Maar dat wil niet zeggen dat hij de technisch directeur is. Dat werd na het vertrek van Martin van Geel wel zo geïnterpreteerd. Omdat hij die taken tijdelijk op zijn bord kreeg."

"Ik heb wel wat dingen ingevoerd die binnen deze organisatie nog niet werden gedaan. Andere overlegstructuren bijvoorbeeld. Om duidelijker te krijgen wie waar verantwoordelijk voor is. En al vrij snel na mijn komst bleek uit gesprekken met Marco dat hij, in tegenstelling tot wat iedereen denkt, helemaal niet de baas over alle voetbalzaken wil zijn. Dus daar heb ik wat in geschoven. De onderdelen waar hij Danny voor heeft aangenomen zoals scouting en de jeugdopleiding, blijven bij Danny. En Danny voert nog steeds het proces van aan- en verkoopbeleid uit. Die zaken vallen nu direct onder mij en niet meer onder Marco."

Meer op Ajax.nl




Tags

danny basten verkoopbeleid afgeeft bord duidelijker geinterpreteerd jong overlegstructuren primair uitvoering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal