Ajax strijdend tenonder: 2-2 tegen Marseille

18 maart 2009 23:17

Ajax is uitgeschakeld in de UEFA cup. Een strijdend Ajax kreeg niet de overwinning die het verdiende tegen Olympique Marseille. Na 90 minuten was de stand wel 2-1 in het voordeel van Ajax. Vanwege de 2-1 uitnederlaag was dat niet voldoende voor kwalificatie. Een verlenging volgde waarin de Fransen de genadeklap uitdeelden. Suarez was de grote man aan Ajax-zijde met twee assists, maar hij miste ook enkele enorme kansen.

Ondanks alle afwezigen begon Ajax uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg had Olympique Marseille in de tang. Suarez kreeg al hel snel een unieke kans op de openingstreffer. Zijn kopbal werd echter gepakt door de keeper. na een kwartier zakte het openingsoffensief en kwamen de Fransen terug in de wedstrijd. Het derde kwartier zette Ajax opnieuw aan. Dat leidde tot de openingstreffer toen Suarez Enoh binnendoor vrijzette. Enoh rondde zeer zelfverzekerd af.

Ajax kon slechts anderhalve minuut genieten van die voorsprong. Na verdedigende fouten schoot Niang onder de uitgekomen Vermeer door voor de 1-1.

Na rust ging Ajax weer op zoek naar de treffer. Ajax kwam opnieuw op voorsprong door een assist van Suarez. Die legde de bal panklaar op het hoofd van Sulejmani. Omdat er in het vervolg niet meer gescoord werd, was een verlenging noodzakelijk.

Heel veel risico werd er in de verlenging niet genomen. toch was het Olympique dat scoorde. Een vrije trap van Zenden werd tot opluchting gestuit door de muur. In het vervolg kwam de bal toch in het strafschopgebied en kon Mears vrij inkoppen. het duel was daarna eigenlijk direct gespeeld. Ajax moest nog twee keer scoren. Het was echter Olympique dat van de ruimte gebruik maakte om in balbezit te blijven en zo het duel uit te spelen.