Gelijkspel in eerste topper van het seizoen

19 augustus 2001 16:41

Verslaggever: RvN

Ajax heeft in de eerste topper van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC. De nummer 3 en 4 van vorig seizoen waren redelijk aan elkaar gewaagd. In de tweede helft kwam Roda JC op voorsprong via een doelpunt van Marc Nygaard. Nog geen 4 minuten later kwam Ajax weer opzij. In de 83ste minuut wist Van der Vaart de stand weer gelijk te trekken. Chivu miste in de beginfase de kans om Ajax op voorsprong te zeten. Zijn inzet bij een penalty werd door Roda doelman Kalac gestopt.

Ajax blijft met het gelijke spel op gelijke hoogte van PSV. De Eindhovenaren kwamen zaterdag niet verder dan 2-2 in Groningen. Feyenoord gaat aan de leiding na een wedstrijd door een 5-0 zege op Sparta.