Ajax wint makkelijk van De Graafschap

15 maart 2009 16:37

Zonder voluit te hoeven gaan heeft Ajax zondagmiddag makkelijk gewonnen van De Graafschap. In de Amsterdam arena werd het 3-0 voor de Amsterdammers.

Ajax had in de eerste helft moeite om een opening te vinden voorin. De Graafschap kreeg zelfs een paar goede kansen. Toch was het Ajax dat voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. Eerst was het Suarez die via een vrije trap doeltrof. vervolgens zette Cvitanich Ajax op de veilige 2-0.

Na rust volleerde Vermaelen een bal op de lat, nadat De Graafschap al enkele mogelijkheden had gehad. Het was uiteindelijk een penalty die voor de 3-0 zorgde. Suarez benutte het buitenkansje feilloos.