Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax na 2-1 nederlaag nog in de race

12 maart 2009 22:37

Ajax heeft het eerste duel in de achtste finales om de UEFA Cup met 2-1 verloren van Olympique Marseille. Bij rust was die stand al bereikt. Ajax speelde toen ook al met tien man door een snelle rode kaart (twee keer geel) van Van der Wiel.

Ajax had de wedstrijd al vroeg in handen kunnen nemen. Na tien minuten kreeg Suarez een unieke kans op de 0-1. Voor leeg goal tikte hij al inglijdend de bal net naast.

De Fransen waren veel trefzekerder. Bij hun eerste twee kansen was het twee keer raak. Eerst was het Cheyrou die zijn schot via een stuit over Vermeer in het doel zag verdwijnen. Vervolgens maakte Niang er met een hakje uit een voorzet 2-0 van. Vlak daarna kwam Ajax alweer terug in de wedstrijd toen Ajax een penalty kreeg na een valpartij van Enoh in het strafschopgebied.

Ajax moest vervolgens nog voor rust met tien man verder toen van der Wiel na een actie bij de middenlijn zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg.

Olympique Marseille ging tegen tien man van Ajax op zoek naar meer treffers. Ajax beperkte zich tot tegenhouden. Cheyrou was het meest dichtbij, nadat Vermeer zijn inzet op de paal tikte. In dezelfde actie erna hield Vermeer zijn ploeg opnieuw in de race.

Ajax hield in het vervolg, ondanks de dreiging van de Fransen, stand, waardoor het nog steeds in de race blijft voor een Europees vervolg.




Tags

vermeer cheyrou marseille tikte wiel dreiging enoh hakje inglijdend middenlijn niang stuit suarez tegenhouden trefzekerder uefa valpartij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos