Kennedy schiet Ajax naar knappe zege op Fiorentina: 0-1

19 februari 2009 22:38

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup knap gewonnen. Uit bij Fiorentina werd het 0-1 voor de Amsterdammers. Kennedy Bakircioglu zorgde na een uur spelen met een prachtig schot voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Fiorentina speelde in de eerste helft afwachtend. Ajax mocht het spel maken, maar kon daaruit weinig kansen afdwingen. Ajax wilde ook niet al teveel risico nemen tegen de gevaarlijke Italianen en stevende op een makkelijke 0-0 af bij rust.

Na rust zocht Fiorentina wat meer de aanval. Het was juist Ajax dat daarvan profiteerde. het was weer invaller Leonardo die voor de verwarring bij de tegenstander zorgde. Slechts twee minuten na zijn invalbeurt was het kennedy die vrijkwam en prachtig raak schoot.

Fiorentina drong daarna meer aan. Ajax aan de andere kant kreeg meer ruimte om op snelheid voor gevaar te zorgen. Daar waar de Italianen enkele keren zeer gevaarlijk werden, was ook Suarez dichtbij een treffer. De 0-1 bleef echter op het bord en daarmee creerde Ajax zich een fantastische uitgangspositie.