Transparent
Inloggen
Sluiten

Vijf jaar geen uitsupporters bij de Klassieker [Update]

18 februari 2009 22:13 - Teletekst

Verslaggever: P.

De Klassieker zal tot het seizoen 2014/2015 een flink stuk charme kwijt zijn. De komende vijf jaar zijn er geen uitsupporters welkom in Amsterdam of Rotterdam. Dit is een gezamenlijk besluit van Ajax, De KNVB, de burgemeesters en Feyenoord. Aanleiding tot dit besluit zijn de ongeregeldheden bij Ajax - Feyenoord en de kwetsende spreekkoren die er zijn geweest. Vooraf was bekendgemaakt dat dit de sanctie zou zijn.

De gebeurtenissen van de Klassieker zijn uitgangspunt voor het besluit, maar het staken van de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord in Rotterdam heeft ook meegewogen in de besluitvorming, aldus RTL nieuws.

[Update]
Partijen hebben afgesproken dat er na twee jaar een evaluatie plaatsvindt, waarna de termijn eventueel ingekort kan worden.

Voor de beloftenelftallen geldt dat zij de komende twee seizoenen helemaal zonder publiek worden gespeeld. Ook na deze periode vindt een evaluatie plaats.

Meer op Teletekst
Tags

klassieker feyenoord uitsupporters jong beloftenelftallen besluitvorming knvb kwetsende meegewogen plaatsvindt sanctie spreekkoren staken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal