Transparent
Inloggen
Sluiten

Vijf jaar geen uitsupporters bij de Klassieker [Update]

18 februari 2009 22:13 - Teletekst

Verslaggever: P.

De Klassieker zal tot het seizoen 2014/2015 een flink stuk charme kwijt zijn. De komende vijf jaar zijn er geen uitsupporters welkom in Amsterdam of Rotterdam. Dit is een gezamenlijk besluit van Ajax, De KNVB, de burgemeesters en Feyenoord. Aanleiding tot dit besluit zijn de ongeregeldheden bij Ajax - Feyenoord en de kwetsende spreekkoren die er zijn geweest. Vooraf was bekendgemaakt dat dit de sanctie zou zijn.

De gebeurtenissen van de Klassieker zijn uitgangspunt voor het besluit, maar het staken van de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord in Rotterdam heeft ook meegewogen in de besluitvorming, aldus RTL nieuws.

[Update]
Partijen hebben afgesproken dat er na twee jaar een evaluatie plaatsvindt, waarna de termijn eventueel ingekort kan worden.

Voor de beloftenelftallen geldt dat zij de komende twee seizoenen helemaal zonder publiek worden gespeeld. Ook na deze periode vindt een evaluatie plaats.

Meer op Teletekst




Tags

klassieker feyenoord uitsupporters jong beloftenelftallen besluitvorming knvb kwetsende meegewogen plaatsvindt sanctie spreekkoren staken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal