Transparent
Inloggen
Sluiten

Emanuelson over verandering in benadering door Van Basten

14 februari 2009 11:23

Verslaggever: RvN

In De Telegraaf laat Marco van Basten weten dat het hij op advies van Van der Boog het individu extra aandacht en vertrouwen gaat geven. Emanuelson legt vervolgens uit wat de groep heeft aangegeven te missen. "De trainer is natuurlijk een uitzonderlijke voetballer geweest, die weinig woorden nodig had om dingen te begrijpen én dus te kunnen presteren. Hij was zo goed dat hij ook geen vertrouwen ingepraat hoefde te krijgen, een arm om zijn schouder nodig had. Van mij hoeft dat laatste ook niet, omdat ik al lang bij Ajax speel, maar andere jongens zijn gevoeliger. Er is duidelijk iets waardoor ze minder presteren."

Daarnaar gevraagd, noemt de Ajacied voorbeelden. "Miralem Sulejmani is net nieuw bij de club, heeft veel geld gekost en nu het minder gaat, wordt er van buitenaf naar hem gekeken. En als je ziet wat Luis Suarez allemaal over zich heen krijgt, dan moet je sterk in je schoenen staan om dat te kunnen verwerken. De buitenlandse spelers hebben nu eenmaal meer persoonlijke warmte nodig."

Emanuelson benadrukt dat het geen verwijt is aan zijn trainer. "Hij is al heel veel met ons bezig, maar denkt tot dusver veel in het teamverband. Hij is vooral met het groepsproces bezig."

Meer: De Telegraaf

Meer op




Tags

emanuelson basten telegraaf buitenaf daarnaar gevoeliger groepsproces individu ingepraat miralem schouder suarez sulejmani teamverband uitzonderlijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht