Blamage Ajax in Gelredome: 4-1

8 februari 2009 14:23

In een hele matige wedstrijd heeft Ajax met maar liefst 4-1 verloren van Vitesse in het Gelredome. Luis Suarez zorgde voor het enige doelpunt van de Amsterdammers. Bodul maakte in de tweede helft zijn debuut.

Vitesse begon veel en veel scherper aan de wedstrijd dan de Ajacieden. De ploeg kreeg een reeks kansen. De 1-0 van Nilsson na zeven minuten was dan ook geen verrassing. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar beelden achteraf leken een geldig doelpunt aan te wijzen. Na 15 minuten kreeg Ajax pas de eerste kans. Het was direct een doelpunt voor Luis Suarez.

De 1-1 bracht echter niet de ommekeer. Vitesse bleef scherper en kreeg naarmate de eerste helft vorderde weer de overmacht. In de laatste fase voor rust leverde dat de onthutsende 2-1 en 3-1 op voor Vitesse.

Na rust bracht Van Basten Lindgren en Bodul in voor Anita en Emanuelson. Dat leek een stuk logischer. Ajax ging vervolgens op zoek naar doelpunten. Aangezien die uitblijven, ging Ajax achterin steds meer ruimte weggeven. Vitesse kreeg daardoor de beste kansen en kon op de counter zelfs nog naar de 4-1 uitlopen.