Transparent
Inloggen
Sluiten

Gabri: misverstand met Van Basten vanwege taalverplichting

28 januari 2009 19:01

Verslaggever: RvN

In het blad Sportweek laat Gabri weten dat de problemen die er tussen hem en Marco van Basten waren in de eerste seizoenshelft, kwamen vanwege de verplichting die Van Basten stelde om de Nederlandse taal te leren. "Ik vind het normaal dat je in een nieuw land de taal probeert te leren, dat is wel zo beleefd. Het bevordert bovendien je integratie en je raakt meer betrokken bij het land. Maar als iemand het niet wil, dan is dat zijn goed recht. Het is ook de reden waarom ik wat misverstanden met trainer Marco van Basten heb gehad."

"Onder de trainer is het verplicht om Nederlands te leren. Ik was altijd van mening dat je spelers daarin vrij moet laten. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid pakken. En kijk, de taal is belangrijk, maar laten we het niet overdrijven. Ik wil ook Nederlands leren, maar ik houd er niet van als het me verplicht wordt."

Meer op




Tags

basten gabri misverstand taalverplichting bevordert blad integratie misverstanden overdrijven sportweek verplichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen branco brobbey calavaro diepgang elsimao farioli forbs hag hato henderson hlynsson inverted kiki kroes mannsverk mikautadze nice ogc overtal poster rossi sevic shogun steijn taylor text