Transparent
Inloggen
Sluiten

Luque wilde zichzelf graag bewijzen

21 januari 2009 05:41 - AD

Verslaggever: P.

Albert Luque had graag onder Van Basten getraind. Dat dat er niet in zat komt, denkt Luque, door het incident dat tussen hem en Luis Suárez heeft plaatsgevonden tijdens Feyenoord - Ajax in het seizoen 2007-2008. "Het stelde niet veel voor, maar het werd breed uitgemeten in de media. Noem het maar ons zuidelijke temperament. Direct na het voorval hebben Luis en ik elkaar weer opgezocht en was het alweer vergeten en vergeven. Koster kon zien hoe wij op het trainingsveld alweer met de volgende wedstrijd bezig waren. Ik beschouw Luis Suarez als een goede vriend. Net als Gabri, Oleguer en Bruno Silva. Ik spreek die jongens in elk geval nog geregeld," aldus Luque.

De Catalaanse aanvaller staat nog onder contract bij Ajax, maar de kans dat hij ooit de clubkleuren weer zal dragen is klein. Albert Luque: "Sinds mijn vertrek heb ik van de club nog niets vernomen. Dat zal over een paar maanden wel duidelijk worden. Ik wilde dit seizoen laten zien dat ik nog steeds de oude Albert Luque ben. Met Marco van Basten als trainer had ik daar zelfs veel vertrouwen in. Aanvankelijk leek hij ook wel plannen met mij te hebben, maar toen de voorbereiding drie weken verder was, kreeg ik te horen dat ik weg mocht. Jammer? Natuurlijk. Toen ik een klein jongetje in Barcelona was, was Van Basten de beste speler van de wereld. Ik wilde van hem leren, maar het zat er niet in. Nee, als trainer heb ik geen oordeel over hem. Daar heb ik hem tekort voor meegemaakt."

Meer op AD




Tags

luque albert basten suarez barcelona beschouw catalaanse clubkleuren feyenoord gabri jongetje koster oleguer opgezocht silva temperament uitgemeten vernomen zuidelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper