Transparent
Inloggen
Sluiten

Directeur: Arena moet zelfstandig blijven

7 januari 2009 19:09 - Z24.nl

Verslaggever: RvN

Directeur Henk Markerink van de Amsterdam Arena liet tegenover Z24 weten dat het zelfstandige bedrijf van het stadion afgelopen twee miljoen euro winst heeft gemaakt. Volgens hem is het noodzakelijk om zelfstandig te blijven om het rendabel te houden. Markerink: "Kijk, clubs die in handen zijn van een hele rijke meneer, die hebben geld voor een eigen stadion. De andere niet. Het geld dat mensen in een club steken is emotioneel geld. Een club moet daar spelers van kopen om het liefst nog dit seizoen kampioen te worden." Een gebouw heeft een heel ander ritme, legt de Arena-directeur uit. “Je moet vijf tot twintig jaar vooruit kijken. Een voetbalclub komt daar niet aan toe. Want wat kies je: nieuwe roltrappen of een nieuw spits?" Door de twee te scheiden, zijn zowel het stadion als de club beter af, concludeert Markerink "Een stadion run je er niet zomaar even bij."

Markerink gaat onder andere in op opties om voor het WK 2018 met een stadion van 70.000 zitplaatsen te komen.

Lees het gehele artikel op Z24

Meer op Z24.nl




Tags

arena markerink zelfstandig emotioneel gebouw kies meneer rendabel run zelfstandige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper