Transparent
Inloggen
Sluiten

[AN] Ideale opstelling 2008: Veel vertrouwen in Aissati

29 december 2008 22:47

Verslaggever: P./HT

De leden van Ajax Netwerk hebben erg veel vertrouwen in Ismaïl Aissati, zo blijkt uit de gegevens van de ideale opstelling die de leden van Ajax Netwerk maken. Ondanks dat hij nog geen seconde in de competitie voor Ajax is uitgekomen, ziet ruim zestig procent hem nu al graag in de basis. Luis Suárez is de meest constante speler en Jan Vertonghen is dit kalenderjaar definitief doorgebroken. De populariteit van een speler in de ideale opstellingen hangt af van de keuzes van Marco van Basten en eventuele blessures, zo valt te concluderen uit de statistieken van de individuele spelers bij de ideale opstelling van Ajax Netwerk.

Het jaar 2008 per lid van de ideale opstelling:

Keeper

Maarten Stekelenburg stond op 1 januari 2008 in 97,4 procent van de opstellingen. Door zijn blessure en het vertrouwen dat leden in Kenneth Vermeer hebben gekregen staat de doelman van Ajax en Oranje nu nog op 82,2 procent.

Verdedigers

Thomas Vermaelen begon het kalenderjaar op 79 procent. De Belgische gelegenheidsaanvoerder staat inmiddels in 95,5 procent van alle opstellingen.

Jan Vertonghen is dit jaar duidelijk definitief doorgebroken. Hij begon het kalenderjaar in 43,6 procent van de opstellingen, maar staat nu in 95,1 procent van de opstellingen.

Oleguer begon in augustus op 19,2 procent en piekte op 1 december op 73,5 procent. Nu staat de Catalaanse verdediger op 67,9 procent.

Gregory van der Wiel kan nu rekenen op een basisplaats bij 82,2 procent van de opstellingen. Hij begon het jaar op 63,6 procent. Zijn langdurige blessure is duidelijk terug te zien in de grafiek: een dalende lijn tot eind juni, vanaf begin juni is er weer veel vertrouwen in Van der Wiel.

Middenvelders

Urby Emanuelson is in 2008 in de opstellingen met een redelijke comeback bezig. Hij begon het jaar in 53,7 procent van de opstellingen. In de eerste maanden van het jaar is er een duidelijk verminderd vertrouwen in Emanuelson te zien: de middenvelder eindigde het seizoen 2007/2008 op ongeveer 37 procent, waarna hij richting bank verdween. Het dieptepunt bereikte hij in september 2008: 23 procent. Inmiddels de middenvelder in 56,8 procent van de opstellingen en is daarmee weer basisspeler.

Ismaïl Aissati heeft dit jaar geen pot gespeeld voor Ajax en toch is het vertrouwen in de talentvolle middenvelder alleen maar gestegen: van 30,3 procent op 1 augustus tot 62,6 procent nu. Zijn blessure onderbrak de stijgende lijn wel, maar het is duidelijk dat er op de middenvelder gewacht wordt.

Gabri begon het jaar op 94,1 procent en piekte in september op 96,7 procent.De Catalaanse middenvelder krijgt daarna niet alleen minder speeltijd, maar ook wat minder vertrouwen in de opstellingen: hij staat nu in 86,6 procent van de opstellingen.

Aanvallers

Miralem Sulejmani heeft vanaf het begin enorm veel vertrouwen gehad. Hij begon in augustus in 92,8 procent van de opstellingen en zal dit jaar, na een duidelijke daling vanwege zijn blessure, op 96,8 procent eindigen.

Toen Dario Cvitanich na de zomer bij Ajax begon, stond hij al snel op 45 procent. Zijn blessure wierp hem terug, maar zijn herstel en de blessure van de inmiddels verkochte Klaas Jan Huntelaar hebben ervoor gezorgd dat hij nu in 80,1 procent van de opstellingen staat.

Luis Suárez is niet alleen de speler van het jaar, maar ook de meest constante speler in de ideale opstelling. Hij begint het jaar op 92,2 procent en zal het jaar rond de 98,5 procent eindigen.

Meer op




Tags

opstellingen aissati catalaanse constante emanuelson ismail piekte suarez vertonghen wiel basten cvitanich dalende daling dario dieptepunt gabri gelegenheidsaanvoerder grafiek gregory huntelaar miralem oleguer onderbrak oranje populariteit stekelenburg stijgende sulejmani uitgekomen urby verkochte vermaelen vermeer verminderd wierp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht