Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verslaat Liverpool en wint toernooi

28 juli 2001 22:39

Verslaggever: M

Ajax heeft zaterdagavond in de Amsterdam Arena het Amsterdam Tournament op zijn naam geschreven. Op de tweede en laatste dag van het toernooi wonnen de Ajacieden overtuigend van Liverpool. De manschappen van Co Adriaanse versloegen de Engelse Premier League club met 3 - 1.

Nikos Machlas opende na 35 minuten de score. Door een slippertje van de Fin Hyypia in het strafschopgebied van Liverpool belandde de bal voor de voeten van de Griekse spits van Ajax. Machlas wist wel raad met het buitenkansje. Hij schoof de bal heel beheerst in de verre hoek buiten het bereik van keeper Arphexad.

Lang konden de supporters echter niet genieten van de voorsprong. Fowler, samen met Jari Litmanen in de spits bij The Reds, bracht 4 minuten later beide elftallen weer in evenwicht. Op links snelde hij langs Pasanen en nadat hij ook en passant even Cruz op het verkeerde voet had gezet schoot hij de bal onhoudbaar achter Lobont, die Grim in het doel verving.

Na de rust was het wederom Nikos Machlas die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. De aanvaller stond zelf aan de basis van zijn tweede doelpunt. Een overstapje van Zlatan bracht Machlas in balbezit die op zijn beurt v/d Meyde op rechts zag vrijlopen. Een strakke voorzet van de rechtsbuiten werd door de Griek stijlvol in de linkerbovenhoek geknikt.

Onder aanvuring van het publiek gingen de Ajacieden vervolgens op zoek naar de derde treffer van de avond. Doordat Valencia eerder op de avond met 2 - 1 had gewonnen van AC Milan zou een 3 - 1 overwinning goed zijn voor de zege op het eigen Amsterdam Tournament. Uiteindelijk kwam de verlossende treffer 5 minuten voor tijd.

Invaller Wamberto stuurde een andere invaller, zijn landgenoot Maxwell op links de diepte in. De Braziliaan nam de kortste weg naar het doel en vuurde vervolgens verwoestend hard op het doel van Arphexad, die met moeite redding wist te brengen. De bal belandde echter met enig geluk via v/d Vaart bij Arveladze, die de bal alleen nog maar voor het intikken had.

Ajax speelde de laatste paar minuten simpel uit, waardoor de eindzege een feit was. Onder aanvoering van Galasek vierden de Amsterdammers vervolgens een feestje op de middenstip. De eerste prijs van het seizoen was binnen! Belangrijker was echter het vertrouwen dat de spelers (en toeschouwers) opdeden door de winst op Liverpool.

Ajax - Liverpool 3-1 (1-1)

1 - 0 Machlas (34)
1 - 1 Fowler (38)
2 - 1 Machlas (54)
3 - 1 Arveladze (85)

Scheidsrechter: Haverkort

Geel: -

Ajax:

Lobont; Cruz, Yakubu, Pasanen, Chivu, Galasek, Machlas (Maxwell/67), Van der Vaart; Van der Meyde, ( Wamberto/77), Zlatan (Knopper/63), Mido (Arveladze/77).

Liverpool:

Arphexad; Hencoz, Hyypia, Babbel, Fowler, Berger, Hamann (McAllister/64), Litmanen (Owen/54), Barmby (Biscan/64), Diomede (Redknapp/30), Vignal (Traore/80).

Meer op




Tags

liverpool machlas arphexad arveladze fowler cruz galasek hyypia litmanen lobont maxwell meyde nikos pasanen tournament vaart wamberto zlatan aanvoering aanvuring adriaanse arena babbel barmby beheerst berger biscan braziliaan chivu diomede eindzege felicitaties geknikt griek grim hamann haverkort hencoz intikken jari knopper kortste landgenoot linkerbovenhoek manschappen mcallister middenstip mido milan onhoudbaar ontvangst opdeden overstapje owen passant redknapp reds schoof snelde stijlvol strakke traore valencia verlossende verwoestend vierden vignal vrijlopen vuurde yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos