Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook bestuur baalt van slechte prestaties

11 februari 2000 15:54 - Sportdreams

Verslaggever: M

Ondanks dat het bestuur van Ajax niet specifiek wilde ingaan op de vraag of Jan Wouters ter discussie staat bij Ajax bleek uit de commentaren tijdens de persconferentie vrijdagmiddag wel dat de Utrechtenaar de laatste maanden veel krediet heeft verloren bij supporters en directieleden.

De simpele vraag of Jan Wouters zondag nog op de bank zit als hoofdcoach bij Ajax tijdens de wedstrijd Ajax - Willem II werd door penningmeester Arie van Os niet met 'ja' of 'nee' beantwoord. 'Dat weet je nooit, de situatie kan zo veranderen. Trainers weten dat ze de kans lopen te worden ontslagen, eker als de zaak niet draait. Wouters weet dat ook'.

Van Os vergeleek Ajax met een ziek kind, dat moet
worden genezen. 'De raad van commissarissen en de
directie zijn in overleg met de technische staf bezig met oplossingen. Maar dat is niet makkelijk'.

De spelers staan daarentegen nog wel pal achter Jan Wouters.'Juist dat is het verschil met de situatie rond de vorige trainer, Morten Olsen. Onder hem was de groep verdeeld. Of wij nog vertrouwen in de trainer hebben? We bekijken het van dag tot dag, zoals we altijd doen. In het eerste jaar van Van Gaal liep het aavankelijk ook totaal niet en riep iedereen om zijn ontslag. Opeens ging de ploeg draaien en nu is Van Gaal de beste trainer van de wereld, geloof ik', aldus Van Praag.

'We monitoren het van dag tot dag, we zitten er heel scherp op. We willen wel een beslissing nemen, maar dan praat je over zeer moeilijke beslissingen. Zeker na die 4-0 nederlaag bij PSV zijn we nog meer bezig met de situatie. Want wij balen er goed van dat het zo gaat'.

Meer op Sportdreams




Tags

wouters bestuur gaal aavankelijk beantwoord commentaren eker genezen kind morten olsen penningmeester praag simpele utrechtenaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht