Transparent
Inloggen
Sluiten

Egypte mist WK ondanks treffer Mido

22 juli 2001 20:50

Verslaggever: M

Egypte is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap Voetbal in Japan en Zuid-Korea. De Farao's hadden een overwinning op Algerije nodig om kwalificatie af te dwingen. De Egyptenaren bleven echter steken op een 1 - 1 gelijkspel. Het enige doelpunt van de gasten kwam op naam van Ajacied Achmed Hossam. Mido verzilverde na 63 minuten spelen een penalty. Doordat Senegal wel wist te winnen van Namibie (5 - 0), plaatsten zij zich voor het WK. Egypte eindigde door het gelijkspel als derde in de poule, achter Senegal en Marokko.

De Egyptenaren hebben zondag de FIFA gevraagd om de wedstrijd tegen Algerije over te spelen. Volgens Egypte werden de spelers geintimideerd door het vijandige thuispubliek. Het duel moest enige tijd worden gestaakt, nadat de spelers door de supporters van Algerije werden bekogeld met flessen en stenen. Twee Egyptenaren raakten daarbij gewond. Indien de FIFA besluit om de wedstrijd op neutraal grond te laten herspelen dan moet Egypte met 3 doelpunten verschil van Algerije winnen om zich alsnog te plaatsen voor het WK.

Meer op




Tags

egypte algerije egyptenaren mido fifa senegal achmed bekogeld farao flessen geintimideerd gewond herspelen hossam japan korea kwalificatie marokko namibie neutraal stenen wereldkampioenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen bravo brobbey elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam