Transparent
Inloggen
Sluiten

Procedure bij strafzaak Oleguer

27 september 2008 10:27 - Telegraaf.nl

Verslaggever: RvN

De Telegraaf gaat uitgebreid in op de strafzaak tegen Oleguer. Indien de rechter besluit een straf op te leggen van minder dan twee jaar, dan ontloopt Oleguer de cel. In Spanje bestaat de regel dat het bij straffen van minder dan 24 maanden bij een voorwaardelijke veroordeling blijft. "Het is bij een veroordeling conform de eis aannemelijk dat er een Europees arrestatiebevel wordt uitgevaardigd", vervolgt Kabalt. "Spanje schrijft in dat geval een brief naar een Nederlandse officier van justitie, die Oleguer zal laten oppakken. De speler kan vervolgens voor een verkorte procedure kiezen. Als hij zijn handtekening zet, wordt hij binnen een week op het vliegtuig naar Spanje gezet. Een andere mogelijkheid is de arrestatie aan te vechten. De rechter besluit dan of hij de beslissing in detentie moet afwachten of vrij mag blijven rondlopen. En vervolgens of hij uitgeleverd wordt."

Overigens heeft de Spanjaard nog de mogelijkheid een eventuele straf aan te vechten. "De rechtbank doet binnen een paar weken uitspraak. Tot en met het hoger beroep mag hij blijven voetballen", aldus Kabalt.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

oleguer procedure strafzaak kabalt veroordeling arrestatie arrestatiebevel beroep brief cel conform detentie justitie officier ontloopt rechtbank rondlopen telegraaf uitgeleverd uitgevaardigd verkorte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal