Feyenoord-Ajax eindigt in 2-2

21 september 2008 14:27

Ajax heeft de Klassieker tegen Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax kwam twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk werd een penalty tegen gegeven door Braamhaar vijf minuten voor tijd de ploeg fataal. Sarpong in de eerste helft en Huntelaar in de tweede helft zorgden voor de doelpunten van Ajax.

Braamhaar zette zijn stempel op het duel met diverse dubieuze beslissingen. Zo had Timmer al in de eerste helft rood moeten hebben na een overtreding buiten het strafschopgebied. Maar had Feyenoord ook een penalty kunnen krijgen. In de slotfase van de tweede helft gaf hij een penalty toen Mols zich wel heel makkelijk liet vallen. Aan de andere kant verzuimde hij dat bij een geval met Suarez.

Sarpong had Ajax in de eerste helft op voorsprong gezet. Tomasson bracht vlak na rust de ploegen op gelijke hoogte. Het was Huntelaar die na een actie van Suarez de 1-2 binnen kon schieten. Ajax leek daarmee het duel te gaan winnen. In de slotfase hield Emanuelson Mols licht vast, waarna de Feyenoorder zich liet vallen. Tomasson schoot vanaf de penaltystip de 2-2 binnen.